Terve ihminen

Jokainen kokee itse oman terveytensä. Mielestäni terve ihminen on henkisesti tasapainossa ja fyysisesti toimintakyvykäs. Jostain fyysisestä vammasta huolimatta ihminen voi olla terve, joten kukaan ei voi määritellä toisen ihmisen terveyden tilaa. "Terve mieli, terve keho" on tärkeä terveyden edistäjä. Esimerkiksi, jos on pahasti stressaantunut keho viestii siitä ja tuottaa oireita.
Hyvä mielenterveys on hyvinvoinnin perusta. Se vahvistaa kykyä toimimaan ja käsittelemään vaikeita asioita. Terve mieli omaa esim. hyvän itsetunnon ja elämän halun. Terveellä ruokavaliolla on suuri merkitys terveyteen. Paljon energiapitoisia aterioita, vitamiineja ja kuitua saava ihminen jaksaa paremmin. Epäterveellinen ruokavalio altistaa myös sairauksille. Säännöllinen ja riittävä liikunta on myös osa ruokavaliota. Jos syö enemmän kuin kuluttaa niin seurauksena on lihoaminen, josta seuraa liikalihavuutta joka voi johtaa kohonneeseen verenpaineeseen ja sokeritautiin.
Omasta terveydestä huolehdin pyrkimällä syömään hyvin ja säännöllisesti sekä liikkumalla riittävästi. Epäterveellisiä elämäntapojakin löytyy niin kuin monelta muultakin. Joskus päiväruoka tulee korvatuksi suklaalla.
Tervettä elämää on, että ihminen kokee itsenä elämänmyönteiseksi ja selviytyy arjesta.

Kommentit

Suositut tekstit